قبلی
شاخص تفاضلی بورس

بررسی گراف شاخص تفاضلی بورس تهران در سال 99

یکبار دیگر شاخص تفاضلی بورس تهران که به صورت اختلاف بین شاخص کل و هم وزن به دست می‌آمد را در شکل زیر مشاهده کنید.

 

در این متن می‌خواهیم به بررسی شاخص تفاضلی در محدوده زمانی ابتدای سال 99 تا تاریخ 18 تیرماه بپردازیم.

 

محدوده A مدت زمانی است که شاخص تفاضلی بدون وقفه (به جز روز سوم اردیبهشت) مثبت بوده است. به معنای آن‌که در این محدوده زمانی، رفتار نمادهای بزرگ و شاخص‌ساز بهتر از نمادهای کوچک بوده است. این محدوده 24 روز به طول کشیده است.

پس از آن با دوره‌ای وقفه که شاخص تفاضلی منفی شده و عملکرد نمادهای کوچک بهتر بوده است، بار دیگر توجه به شاخص‌سازها بیشتر شده است. این مطلب از روز 27 خرداد 99 شروع شده و پس از 16 روز تا امروز 18 تیرماه بدون وقفه، همچنان ادامه دارد.

به نظر می‌رسد اگر بتوان همچنان شاخص تفاضلی را در روزهای آینده مثبت فرض کرد، با این حال این مدت چندان دوامی نخواهد داشت و شاخص تفاضلی به سمت منفی شدن و رفتار بهتر نمادهای کوچکتر حرکت خواهد کرد.

در شکل زیر مشابهت سازی رفتار شاخص تفاضلی در آخرین روزهای کاری محدوده A یعنی روزهای 20 تا 24 اردیبهشت، انجام شده است.

در این شکل محور X شاخص کل و محور Y شاخص تفاضلی را نشان می‌دهد. اعداد نوشته شده بالای هر دایره بیانگر شماره روز کاری بورس تهران در سال 99 می‌باشد.

 

داده‌ها نشان می‌دهند 33 امین روز کاری (22 اردیبهشت) آخرین روزی بوده است که بورس تهران پس از 24 روز شاخص تفاضلی مثبت، با شاخص تفاضلی منفی در روزهای کاری بعد مواجه شده است. گراف بالا دو روز کاری قبل از 22 اردیبهشت یعنی 20 و 21 اردیبهشت را نیز نشان داده است.

همچنین گراف بالا آخرین روزهای کاری محدوده B (روزهای کاری 67 و 68 و 69 ام) یعنی روزهای 16 تا 18 تیر را نشان می‌دهد. ایده این است که رفتارها تقریباً مشابه بوده و می‌توان در آینده نزدیک از عملکرد منفی در شاخص تفاضلی صحبت کرد.

آنچه آخرین روزهای محدوده A نشان می‌دهد این است که منفی شدن شاخص تفاضلی ابتدا با یک رشد مثبت بالا در شاخص کل، سپس کم شدن مقدار مثبت و در پایان منفی شدن شاخص کل، انجام شده است.

این فرایند را می‌توان در آخرین روزهای محدوده B (روزهای دوشنبه تا چهارشنبه 16 تا 18 تیر) مشاهده کرد.

گراف زیر را ببینید. محور X درصد شاخص کل و محور Y درصد شاخص هم وزن در هر روز را نشان می‌دهد.

 

 

چگونه به این مقاله رفرنس دهیم

GraphPad Statistics (2020). Investigating the differential index of the stock exchange in the year 99. Statistical tutorials and software guides. Retrieved Month, Day, Yearfrom https://graphpad.ir/tehran-stock-exchange-difference-index/.php

For example, if you viewed this guide on 12th January 2022, you would use the following reference

GraphPad Statistics (2020). Investigating the differential index of the stock exchange in the year 99. Statistical tutorials and software guides. Retrieved January, 12, 2022, from https://graphpad.ir/tehran-stock-exchange-difference-index/.php

ارایه خدمات تحلیل و مشاوره آماری

گراف پد برای شما خدمات مشاوره و انجام انواع تحلیل‌های آماری را ارایه می‌دهد. جهت دریافت نکات بیشتر بهتر است با ما تماس بگیرید.

گراف پد جمعی از رتبه‌های برتر آزمون دکترا آمار دانشگاه‌های ایران | برجسته در موسسه بین‌المللی تحقیقات | دارای نماد اعتماد الکترونیک از مرکز توسعه تجارت الکترونیکی ایران و مجوز رسمی ثبت به شماره ۴۱۸۸۱ و شناسه ملی ۱۴۰۰۶۸۳۲۳۱۹